zondagsnieuws 11 november 2018 zondagsnieuws 11 november 2018

Zondag 11 november 2018

Usselo: 10 uur voorganger: ds. O. Haasnoot.
Ouderling: Joke Pasman, Diaken: Esther Mol, Kerkrentmeester: Paul Swank, Koster: Hans Wooldrik, Organist: Peter Slotman.

Na de dienst is er in het verenigingsgebouw gelegenheid tot ontmoeting en gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom.

De schriftlezingen zijn: Leviticus 19:1,2 en 11-18 Marcus 12:28-34

De bloemen gaan als groet en felicitatie van ons allen naar mevr. Van Ameron, en als groet en bemoediging naar mevr. Hobbelt,.

1e collecte: Binnenlands Diaconaat.
Perspectief voor (ex)gedetineerden.Veel gedetineerden willen na het uitzitten van hun straf de criminaliteit achter zich laten. Het blijkt moeilijk om dit geheel op eigen kracht te doen. Exodus Nederland biedt in elf Exodushuizen een woon-en werkprogramma dat ex-gedetineerden helpt hun leven na gevangenschap weer op te bouwen. Exodus kiest voor structurele aanpak met aandacht voor wonen, werken, relaties en zingeving. Meer dan 1600 vrijwilligers-veelal afkomstig uit kerken- werken in Exodushuizen, bezoeken gedetineerden in gevangenissen of begeleiden kinderen bij een bezoek aan een ouder in detentie. Jaarlijks ondersteunen zij daarmee 4000 gedetineerden, ex-gedetineerden en hun familieleden. Collecteert u me om (ex)gedetineerden perspectief te bieden tijdens of na hun gevangenschap?
2e collecte is voor de plaatselijke gemeente.

Actie Manyano.
Ook dit jaar gaan we met elkaar geld bij elkaar brengen voor deze stichting! Vanaf 2 december gaan we taart eten bij de koffie gedoneerd door gemeenteleden. Voor deze lekkernij willen we graag minimaal € 2 ontvangen.Er liggen lijsten op de bar in het verenigingsgebouw om aan te geven wanneer U een taart mee wilt nemen.
Kerststukjes
Deze worden verkocht op zondag 16 december, daarvoor hebben we bakjes nodig. U heeft vast nog wel achter in de kast wat staan. Er staat een krat in het verenigingsgebouw waar u ze in kunt doen.

Dhr. Lippinkhof die nu weer thuis is uit het ziekenhuis,
allen, die in een ziekenhuis of verpleeghuis moeten verblijven.
allen, die door omstandigheden aan huis gebonden zijn.

Agenda
dinsdag 13 november in de Gerfkamer om 19.00 uur: aandachtig bijbellezen. Welkom om mee te doen, we gaan kijken naar nieuwe wegen waardoor we samen kunnen komen tot een ontmoeting. Zo is het ook mogelijk om nieuwe mensen uit de gemeente te leren kennen!

Op zaterdag 15 december om 14.30 is de seniorenmiddag vanuit het Open Venster werk.

Dienst volgende week zondag 18 november
Usselo: 10.00 uur: Voorganger: ds. Janssen uit Losser.

Email adres: of met één der ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

Het inleveren van kopij of het doorgeven van een bericht voor Zondagsnieuws kan tot vrijdag 12.00 uur bij Herma Blik, tel. 06 492 716 54 (email: ) en bij Roel ter Borg, tel. 06 550 751 20 (email: ).

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden, mag vanaf nu naar Greetje van de Valk, , Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Tel. 06-10 30 14 92

mevr. A.E.Grobben-Berenbroek
Oude Haaksbergerdijk 2
7546 PZ Enschede