zondagsnieuws 26 januari 2020 zondagsnieuws 26 januari 2020

Zondag 26 januari 2020
De liturgische kleur is groen

Usselo: 10 uur voorganger: ds. Ds. Ria de Vries, Almelo
Ouderling: Ria Teussink, Collectant:Riet Ploeger, Kerkrentmeester: Jan Berenbroek, Koster: Henk Aalpol.
Organist: Peter Slotman.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we de eerste twee coupletten van lied 600.
De schriftlezingen staan op de achterzijde.

Na de dienst is er in het verenigingsgebouw gelegenheid tot ontmoeting en gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom.

De bloemen gaan als groet en felicitatie naar mevrouw Tonnema,  zij is 80 jaar geworden.
De bloemen gaan als groet en bemoediging naar mevrouw Van Ulzen. Mevrouw van Ulzen wordt verpleegd in de Posten.

De collecten: tijdens de dienst voor de diaconie, en bij de uitgang voor de plaatselijke gemeente.

Allen, die in een ziekenhuis of verpleeghuis moeten verblijven.
Allen, die door omstandigheden aan huis gebonden zijn.
Allen die een mooi bericht hebben ontvangen.
Allen die iets te vieren hebben.

Agenda
In de dienst van 9 februari neemt de Cantorij afscheid Marion Röber. Marion heeft de Cantorij jarenlang begeleid en is nu cantor in Haaksbergen.
In de zelfde dienst wordt ook de cheque voor Manyano uitgereikt.

Dienst volgende week zondag 2 februari
Twekkelo: 10.00 uur: Voorganger: ds. Olaf Haasnoot

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com of met één der ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden, mag vanaf nu naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.
DE REDACTIE VAN ZONDAGSNIEUWS WENST U EEN GOEDE DIENST EN DAARNA EEN FIJNE ZONDAG.

Schriftlezingen

Jesaja 49 : 1 – 7
491Eilanden, hoor mij aan, verre volken, luister aandachtig. Al in de schoot van mijn moeder
heeft de HEER mij geroepen, nog voor ze mij baarde noemde hij mijn naam.
2Mijn tong maakte hij scherp als een ​zwaard, hij hield me verborgen in de schaduw van zijn hand;
hij maakte me tot een puntige ​pijl, hij stak me weg in zijn ​pijlkoker.
3Hij heeft me gezegd: ‘Mijn dienaar ben jij. In jou, Israël, toon ik mijn luister.’
4Maar ik zei: ‘Tevergeefs heb ik me afgemat, ik heb al mijn krachten verbruikt, het was voor niets, het heeft geen zin gehad. Maar de HEER zal me recht doen, mijn God zal me belonen.’
5Toen sprak de HEER, die mij al in de moederschoot gevormd heeft tot zijn dienaar om ​Jakob​ naar hem terug te brengen, om Israël rond hem te verzamelen – dat ik aanzien zou genieten bij de HEER en dat mijn God mijn sterkte zou zijn.
6Hij zei: ‘Dat je mijn dienaar bent om de stammen van ​Jakob​ op te richten en de overlevenden van Israël terug te brengen, dat is nog maar het begin. Ik zal je maken tot een licht voor alle volken, opdat de redding die ik brengen zal tot aan de einden der aarde reikt.’
7Dit zegt de HEER, de bevrijder, de ​Heilige​ van Israël, tegen hem die smadelijk veracht wordt, die door vreemde volken wordt verafschuwd, die dienaar is van vreemde heersers: Koningen zullen dit zien en opstaan, vorsten buigen diep voorover, omwille van de HEER, die betrouwbaar is, de ​Heilige​ van Israël, die jou heeft ​uitgekozen.

Mattheüs 4 : 12 – 24
Begin van Jezus’ verkondiging
12Toen ​Jezus​ hoorde dat Johannes gevangengenomen was, week hij uit naar Galilea. 13Hij liet ​Nazaret​ achter zich en ging wonen in ​Kafarnaüm, aan het ​Meer van Galilea, in het gebied van Zebulon en ​Naftali. 14Zo ging in vervulling wat gezegd is door de ​profeet​ ​Jesaja: 15‘Land van Zebulon en ​Naftali, gebied aan de ​weg​ naar zee en aan de overkant van de ​Jordaan, Galilea van de heidenen, luister: 16Het volk dat in duisternis leefde, zag een schitterend licht, en zij die woonden in de schaduw van de dood werden door het licht beschenen.’ 17Vanaf dat moment begon ​Jezus​ zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het ​koninkrijk van de hemel​ is nabij!’
18Toen hij langs het meer liep, zag hij twee broers, ​Simon, die ​Petrus​ genoemd wordt, en zijn broer ​Andreas. Ze wierpen hun ​net​ uit in het meer, het waren ​vissers. 19Hij zei tegen hen: ‘Kom, volg mij, ik zal van jullie ​vissers​ van mensen maken.’ 20Ze lieten meteen hun netten achter en volgden hem. 21Even verderop zag hij twee andere broers, ​Jakobus, de zoon van Zebedeüs, en zijn broer ​Johannes. Ze waren met hun vader in hun ​boot​ bezig met het herstellen van de netten. Hij riep hen 22en meteen lieten ze de ​boot​ en hun vader Zebedeüs achter en volgden hem.
23Hij trok rond in heel Galilea; hij gaf er onderricht in de ​synagogen, verkondigde het goede nieuws van het koninkrijk en genas iedere ​ziekte​ en elke kwaal onder het volk. 24Het nieuws over hem verspreidde zich in heel Syrië. Allen die ergens aan leden en die gekweld werden door een ​ziekte​ of door pijn, en ook bezetenen en maanzieken en verlamden werden bij hem gebracht, en hij genas hen.

ORDE VAN DIENST voor 26 januari 2020, Usselo; 3 e zondag na Epifanie
Voorganger: ds A.T. (Ria) de Vries, Almelo

Binnenkomst ambtsdragers
Welkom en mededelingen