zondagsnieuws 9 februari 2020 zondagsnieuws 9 februari 2020

Zondag 9 februari 2020
De liturgische kleur is groen
Usselo: 10 uur voorganger: ds. Ds.O.Haasnoot
Ouderling: Jan ter Mors Collectant:Rob Verschoor, Kerkrentmeester: Riette Wissink, Koster: Wim Cretier Organist: Peter Slotman. Mmv de Cantorij.

Vandaag het afscheid van Marion Röber. Marion heeft de Cantorij jarenlang begeleid en is nu cantor in Haaksbergen. In deze dienst wordt ook de cheque voor Manyano uitgereikt.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we de eerste twee coupletten van lied 600.

Na de dienst is er in het verenigingsgebouw gelegenheid tot ontmoeting en gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom.

De schriftlezingen zijn Psalm 42 en Mattheus 5:13-16

De bloemen
gaan als groet en bemoediging naar Mevr. Lippinkhof. Zij heeft een heupoperatie ondergaan.
En als groet bemoediging naar de heer Leefers.

Allen, die in een ziekenhuis of verpleeghuis moeten verblijven.
Allen, die door omstandigheden aan huis gebonden zijn.

collecten:
1e collecte:Is voor de Protestantse Kerk (Catechese en Educatie)
De Academie van de Protestantse Kerk wil graag meer trainingen gaan geven voor mensen die een taak of ambt uitoefenen in de kerk, om verder te groeien in hun rol.

2e collecte is voor de Plaatselijke Gemeente.

Informatie over aktie Kerkbalans2020.
Nadat de kerkrentmeesters deze week de ontvangen toezeggingen voor actie Kerkbalans 2020 hebben geteld, blijkt dat u als gemeente een bedrag van € 65.000 heeft toegezegd. Nog niet alle brieven zijn retour ontvangen en wij hopen dan ook dat dit bedrag in de komende tijd nog zal oplopen om zo inhoud te kunnen geven aan het thema “Kerk zijn we samen”.
Iedereen, die een toezegging heeft gedaan, en alle vrijwilligers, die aan deze actie hebben meegewerkt, willen wij hartelijk danken. Mocht u nog geen bedrag hebben toegezegd en toch financieel aan onze kerk willen bijdragen, dan kunt u dat uiteraard ook direct op onze bankrekeningen overmaken.
Over de actie Kerkbalans van het afgelopen jaar kunnen we nog melden, dat we inmiddels alle toezeggingen hebben ontvangen. Ook hiervoor geldt onze hartelijke dank.

Dienst volgende week zondag 16 februari
Usselo 10.00 uur: Voorganger: ds. Olaf Haasnoot
Viering maaltijd van de Heer.

Email adres: of met één der ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

Het inleveren van kopij of het doorgeven van een bericht voor Zondagsnieuws kan tot vrijdag 12.00 uur bij Herma Blik, tel. 06 492 716 54 (email: ) en bij Roel ter Borg, tel. 06 550 751 20 (email: ).

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden, mag vanaf nu naar Greetje van de Valk, . Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.
DE REDACTIE VAN ZONDAGSNIEUWS WENST U EEN GOEDE DIENST EN DAARNA EEN FIJNE ZONDAG.